Selecteer een pagina

Een van mijn favoriete maaltijden om te eten. Deze maaltijd kost bovendien niet heel veel tijd om klaar te maken en is evengoed lekker.

Vandaag is het tijd voor een recept van spaghetti met gehakt en een kaassaus voor 4 personen.

Bereidingstijd circa 15-20 minuten

Benodigdheden:

  • Circa 350-400 gram spaghetti.
  • Circa 300 gram (runder)gehakt
  • 200 gram kaas
  • 40 gram bloem
  • Melk
  • Optioneel: Een salade als bijgerecht.

Bereiding:

  • Rasp de 200 gram kaas klein
  • Bak het gehakt rul
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op het pak en naar smaak
  • Maak een glad sausje van de melk en de 40 gram bloem
  • Mix de geraspte kaas door dit sausje en smelt het geheel tot een sausje. Voeg eventueel meer melk toe om de saus minder dik te maken. Indien je meer controle wil hebben over het proces zodat de kaas niet aanbrand kun je dit deel volgens au bain-marie klaarmaken.
  • Zodra het gehakt klaar is kun je optioneel het gehakt door de kaassaus heen roeren.
  • Giet de spaghetti af
  • Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep de kaassaus hier bovenop.

Alternatief: In plaats van gehakt kun je dit spaghetti gerecht ook klaarmaken met ham blokjes.

Eet smakelijk! 🙂