Selecteer een pagina

Ik heb wel eens Flight Simulator gespeeld en weet dus dat landen op Princess Juliana Airport lastig is. Je hebt geen ILS en moet dus alles op ‘visual’ doen. En door de extreem korte landingsbaan moet je laag komen aanvliegen.

Een KLM piloot heeft de landing op Sint Maarten vanuit ‘zijn’ Boeing 747 gefilmd, en het is vast omdat ik een man ben maar dit zijn erg gave beelden 🙂

Vlak voor de landings baan ligt Maho Beach, een populaire plaats voor vliegtuig spotters omdat je eigenlijk op geen enkele plaats in de wereld zo dichtbij landende en vertrekkende vliegtuigen kan komen. In bovenstaand filmpje zie je na 01:05 ongeveer ook mensen op het strand staan.

En hoe laag de vliegtuigen werkelijk komen aanvliegen blijkt wel uit de volgende 2 filmpjes:

Bij Maho beach staan dan ook borden die je waarschuwen dat ‘jetblast’ van de vliegtuigen bij het opstijgen zware verwondingen of zelfs de dood tot gevolg kunnen hebben. Op Youtube zijn ook filmpjes te vinden van mensen die over het strand vliegen zodra de piloot de thrust aan zet.

En omdat Sint Maarten gedeeld is in een Nederlands en een Frans deel is er vanuit Europa voornamelijk interesse vanuit Nederland en Frankrijk om hier naar toe op vakantie te gaan. Er wordt dan vaak gevlogen met een Boeing 747 wat landen en opstijgen door zijn omvang nog wat moeilijker maakt. Daarnaast is het een populaire vakantiebestemming vanuit Noord Amerika.