Selecteer een pagina

Vandaag een rijst gerecht voor 4 personen welke heel licht gekruid is maar door het gebruik van ananas en ananas sap ook juist weer heel zacht wordt.

Benodigdheden:

  • 300 á 350 gram rijst
  • 125 gram spek blokjes
  • 250 gram kipfilet
  • 1 pakje garnalen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1.5 eetlepel cajun kruiden
  • 1 klein blikje ananas
  • 1 klein blikje doperwten
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  • Bak de spek blokjes in circa 5 minuten bruin terwijl je deze omschept
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes
  • Kook de rijst
  • Laat de spek blokjes op een stuk keukenpapier uitlekken
  • Bak de blokjes kip in het bakvet van de spek blokjes rondom bruin in circa 5 minuten (eventueel nog wat olie toevoegen)
  • Pel de ui en de knoflook en snipper deze.
  • Schep de kip uit de pan op een bord
  • Bak de knoflook en de ui in de pan voor circa 2 minuten
  • Maak de paprika schoon, was deze en snij deze in kleine blokjes
  • Voeg de kurkuma toe en laat deze circa 1 minuut meebakken
  • Voeg de paprika en (klaar gekookte) rijst in de pan en laat circa 3 minuten meebakken.
  • Voeg ½ liter warm water toe en breng deze aan de kook
  • Voeg de kip, spek en doperwtjes toe.
  • Verdeel de cajun kruiden en roer deze er doorheen
  • Laat dit op een zacht vuur in een afgedekte pan circa 15 minuten gaar worden
  • Giet de ananas sap over in een glas en snij de ananas in kleine stukjes
  • Laat de ananas en garnalen even mee warm worden
  • Giet ongeveer de helft van de ananas sap er ook overheen.
  • Breng op smaak met zout & peper.

Serveer deze maaltijd met bijvoorbeeld een frisse komkommer salade

Bereidingstijd circa 45 minuten.

Eet smakelijk!