Selecteer een pagina

Rösti is een nationaal gerecht van het Duitstalige deel van Zwitserland. Van oorsprong is het een ontbijt voor boeren uit het kanton Bern. Nederlandstaligen spreken rösti soms uit als rustie, echter de originele Zwitserse uitspraak is reusjti.

Jaja tot zover de oorsprong van Rösti 🙂

Voor dit smakelijke recept voor 3 à 4 personen is benodigd:

  • Aviko Rösti 600 gram
  • 300 gram kipfilet
  • 125 gram roze garnalen
  • 1 ui
  • appelmoes
  • 250 gram champignons
  • circa 50 gram ontbijtspek
  • 150 gram belegen kaas

Bereidingswijze

  • Bak de ontbijtspek op
  • Snij de ui in kleine stukjes
  • Haal de ontbijtspek uit de pan en roerbak in het vet van het spek de uitjes op
  • Snij ondertussen de champignons
  • Haal de opgebakken uitjes uit de pan en roerbak vervolgens de champignons
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes. Eventueel kun je deze ook nog in 2/3 eetlepels ketjap marineren voor wat extra smaak
  • Haal de champignons uit de koekenpan en bak de kip gaar
  • Maak ondertussen de ontbijtspek klein
  • Zodra de kip gaar is voeg je de Rösti en maak je deze in circa 10 minuten onder regelmatig roeren warm
  • Rasp ondertussen de kaas fijn
  • Voeg de champignons, ui, ontbijtspek, garnalen en de geraspte kaas toe en roer deze goed door elkaar
  • Laat deze vervolgens nog circa 5 minuten warm worden terwijl je de Rösti regelmatig omschept.
  • Als het goed is is de kaas nu gesmolten en kunt u de maaltijd serveren
  • Voeg naar smaak eventueel zout toe.
  • Serveer met appelmoes

Smakelijk eten!