Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Coba
Staat Quintana Roo
Land Mexico
Kaart Google Maps

Maya

Coba is een van de grootste en oudste Maya steden. Coba was in zijn hoogtij dagen waarschijnlijk bewoond door zo’n 50.000 mensen en strekte zich uit over zo’n 80m2. Coba werd verlaten door de Maya en overwoekerd door de natuur en nog steeds is het grootste deel nog steeds overwoekerd.

CobaEl Castillo (het kasteel) is een van de hoogste piramides op het schiereiland Yucatan. Coba is onderverdeeld in een aantal secties waaronder een piramide die “De Kerk” wordt genoemd. Daarnaast is er ook een klein veld aanwezig waar het Maya balspel werd gespeeld.

Vanaf de ingang kun je een fiets taxi (een weg) nemen naar “Het Kasteel” daarnaast kun je ook een fiets huren. Meestal zijn het aantal fietsen dat te huur is beperkt.

In Coba zelf zijn een aantal hotels en restaurants te vinden maar het is ook goed te berijden via de auto vanuit toeristen oorden zoals Playa del Carmen. Daarnaast worden er vanuit de toeristen oorden ook regelmatig excursies naar Coba toe georganiseerd.

Foto’s

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo

Coba
photo credit: Redeo