Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Tulum
Staat Quintana Roo
Land Mexico
Kaart Google Maps

Riviera Maya

Tulum ligt in de Riviera Maya op rij afstand van populaire toeristische plaatsen zoals Playa del Carmen en Cancun en is daarom een toeristische trekpleister. Daarnaast leggen er ook regelmatig grote cruise schepen vlakbij aan wat extra toerisme oplevert voor Tulum.

Tulum is onder andere een verdedigingswerk van de Maya tegen (potentiële) invasies. Daarnaast was het voor de Maya ook een belangrijke plaats religieuze plaats, vandaar dat er ook tempels staan. Deze Maya site was een van de eerste sites voor de Mayas om een plek te bieden voor de verering van Maya koningen, geestelijken en goden. Tulum is overigens geheel ommuurd.

Een dagelijkse stroom toeristen die de Riviera Maya bezoeken zorgt dat Tulum het op 2 na drukst bezocht archeologische site is van Mexico. Het beste is dus om deze site te bezoeken in de ochtend of in de namiddag als de bussen vol toeristen er nog niet zijn of juist inmiddels al weg zijn.

Zorg zeker voor goede bescherming tegen de zon en voor voldoende water want het kan er heel erg warm worden en er zijn maar weinig voorzieningen in Tulum. Ook een tip om je badkleding mee te nemen zodat een verfrissende duik in de zee kan nemen. De zee is tenslotte direct toegankelijk vanuit deze Maya site.

Voorzieningen

Vlakbij ligt de kleine plaats “Tulum Pueblo” waar enkele voorzieningen zijn.

De site is goed te bereiken met de auto. Het is dus een goed idee om in de buurt van uw hotel een auto te huren. Buiten uw hotel om zijn de prijzen vaak schappelijker dan als u via het hotel of uw reisorganisatie boekt.

Vanuit Cancun en Playa del Carmen gaan bovendien bussen direct nar de site of die vlakbij de site stoppen zodat je met alleen een korte wandeling naar de site toe kan lopen. Ook gaan er uiteraard vanuit allerlei reis organisaties georganiseerde busreizen naar Tulum.

Foto’s

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Main Temple of Maya City of Tulum
photo credit: Redeo

Maya City of Tulum
photo credit: Redeo