Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Arches National Park
Staat Utah
Land Verenigde Staten
Website http://www.nps.gov/arch/
Kaart Kaart van het Nationale Park (PDF)
Kaart Google Maps

Arches National Park

Arches ligt net zoals Canyonlands in de buurt van Moab, het is dus ook aan te raden om daar te verblijven als je een bezoek brengt aan Arches en Canyonlands. Daarnaast zijn er ook nog genoeg andere activiteiten te ontplooien vanuit Moab zoals mountain biking.

Delicate Arch at Arches National ParkArches is voornamelijk bekend van Delicate Arch het symbool van de staat Utah maar het park heeft nog zoveel meer moois te bieden. Zoals wel vaker zijn de sculpturen ontstaan door erosie. Sinds 1970 zijn dan ook al meerdere arches ingestort door diezelfde erosie.

Delicate arch is te bezoeken vanaf zowel een laag gelegen punt (en dus een makkelijke wandeling) als via de bovenkant. Dit is voor de gewone mens een relatief zware klim omdat je in de volle zon klimt, neem dus genoeg water mee! Er is bovendien geen duidelijk pad dus het is enigzins behelpen met een via opgestapelde steentjes aangegeven pad. Toch is het meer dan de moeite waard om Delicate Arch op deze manier te bezoeken. Zeker in de namiddag als de zon er mooi op staat. Maar je bent natuurlijk niet de enige die op dat idee is gekomen. Vanaf het lager gelegen punt kun je overigens niet direct bij de arch komen maar hem alleen van een afstandje bewonderen. Voor de mensen die uberhaubt geen zin of tijd hebben is de Arch ook vanaf het parkeer terrein te zien.

Devils Garden

Eigenlijk is alles wel de moeite waard om te bekijken. Zo heb je Balanced Rock. Het north & south window, parade of the elephants, courthouse towers, sand dune arch etc.

Arches National ParkSpeciale aandacht gaat er ook nog uit naar Devils Garden. Met de Devils Garden trailhead. Een wandeling door (mul) zand richting landscape arch en wall arch. De wandeling is door de hitte en het zand enigzins zwaar voor de niet geoefende wandelaar maar ook zeker de moeite waard. Al was het maar tot voorbij landscape arch. In de nacht van 4 Augustus 2008 is Wall Arch ingestort. Deze qua grootte 12e arch is te prooi gevallen aan de zwaartekracht wat uiteindelijk alle arches zal overkomen. Oftewel ga nog kijken nu het nog kan!

Op het parkeer terrein bij Devils Garden is een tappunt van vers water dus vooraf je flesje vullen is geen probleem. En natuurlijk als het flesje (bijna) leeg is kun je ‘m bij het weggaan weer opnieuw bijvullen.

Ook een tip is om eens bij de ondergaande zon je avond eten te nuttigen op een van de picknick plaatsen (bijvoorbeeld bij Balanced Rock wat vrij hoog ligt en je dus een mooi uitzicht hebt over het park). Koop in de supermarkt een voor verpakte salade doe er wat vers (tropisch) fruit bij en tadaa je hebt een simpele doch smakelijke maaltijd die je gemakkelijk kan meenemen en nuttigen. En meestal is het op de picknick plaatsen tegen het einde van de dag niet zo druk meer en kun je dus genieten van het mooie uitzicht bij de ondergaande zon.

Voorzieningen

Arches heeft naast een bezoekers centrum, toiletten, water tap punten en picknick plaatsen geen voorzieningen. Hotels, restaurants, supermarkten, (internet) café’s etc zijn wel te vinden in het nabij gelegen Moab.

Foto’s

Delicate Arch at Arches National Park
photo credit: Redeo

Arches National Park
photo credit: Redeo

Arches National Park
photo credit: Redeo

Landschape Arch at Arches National Park
photo credit: Redeo

Arches National Park
photo credit: Redeo

Skyline arch at Arches National Park
photo credit: Redeo

Arches National Park
photo credit: Redeo

Arches National Park
photo credit: Redeo

Turret arch at Arches National Park
photo credit: Redeo

North Window at Arches National Park
photo credit: Redeo

South Window at Arches National Park
photo credit: Redeo

Arches National Park
photo credit: Redeo

North & South window at Arches National Park
photo credit: Redeo

Balanced Rock at Arches National Park
photo credit: Redeo

Parade of the Elephants at Arches National Park
photo credit: Redeo