Selecteer een pagina

Algemene Informatie

Naam Death Valley National Park
Staat Californie
Land Verenigde Staten
Website http://www.nps.gov/deva/
Informatie http://www.nps.gov/deva/planyourvisit/upload/Nederlands%20-%20General%20Info.pdf (PDF)
Kaart http://www.nps.gov/deva/planyourvisit/upload/DEVAmap1.pdf (PDF)

Death Valley

Death Valley (Vallei van de dood) is het warmste & droogste plekje van Noord Amerika. In de zomer is het regelmatig 49 graden celcius in de schaduw. Er valt bijna geen regen (gemiddeld 4.8 cm) omdat de vallei ‘beschermd’ wordt door hoge berg ruggen waar de wolken op leeg regenen. Death Valley bevat zout vlakten, woestijn, bergen en zandduinen. Het laagste punt van Amerika ligt ook in Death Valley. Het ligt 86 meter onder zeeniveau en is een zout vlakte genaamd badwater.

Omdat het zo heet is in Death Valley is het zeker zaak om goed voorbereid ‘van huis’ te gaan. Neem voldoende water mee maar zorg ook dat de auto in optimale conditie is. Hoewel je bij dreigende oververhitting van de auto op genoeg plekken water vindt is het niet iets wat je wil overkomen. In de zomer is het zo warm dat je eigenlijk je airconditioned auto niet uit wil / kan. Ondanks dat het niet veel regent gebeurd het zo af en toe dat wegen wegspoelen / overspoeld worden. Dit komt dan weer omdat er bijna geen planten / bomen groeien en de grond dus bijna geen water kan opnemen.

Zoals eerder al genoemd is badwater het laagste punt van Amerika en een groot zoutmeer. Ook kun je artists drive rijden waar je de kleuren pracht van artists palette tegen komt. Daarnaast is Zabriskie Point en Dante’s Peak, van waar je een mooi overzicht hebt over de vallei, een aanrader om te bezoeken.

Death Valley is een mooie tussen stop tussen Las Vegas en Yosemite National Park. Hiervoor moet je richting Stovepipe Wells / Panamint Springs rijden wat sowieso al een aanrader is.

Voorzieningen

Er is maar beperkt ruimte om te overnachten in Death Valley, het beste kun je een kamer boeken in Furnace Creek Ranch omdat dit zo centraal mogelijk ligt. Ook zijn er meerdere campings beschikbaar. In het park zijn ook een aantal restaurants (meestal gecombineerd bij een hotel) aanwezig. In Furnance Creek, Stovepipe Well en Panamint Springs zijn ook tankstations.

Afstanden

Van Afstand in Km
Las Vegas 191 Km
Los Angeles 460 Km
Yosemite National Park 486 Km
Grand Canyon 623 Km
Bryce Canyon 633 Km
San Fransisco 831 Km
Monument Valley 844 Km
Salt Lake City 888 Km
Moab (Arches, Canyonlands) 947 Km
Seattle 1774 Km
Vancouver 1990 Km
Chicago 3002 Km
New York 4269 Km

Foto’s

Zabriskie Point at Death Valley National Park
photo credit: Redeo

Zabriskie Point at Death Valley National Park
photo credit: Redeo

Zabriskie Point at Death Valley National Park
photo credit: Redeo

Bad Water at Death Valley National Park
photo credit: Redeo

Bad Water at Death Valley National Park
photo credit: Redeo

Bad Water at Death Valley National Park
photo credit: Redeo

Bad Water at Death Valley National Park
photo credit: Redeo

Bad Water at Death Valley National Park
photo credit: Redeo