Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Canyon de Chelly National Monument
Staat Arizona
Land Verenigde Staten
Website http://www.nps.gov/cach/
Kaart http://www.nps.gov/cach/planyourvisit/upload/park-map.pdf (PDF)
Kaart Google maps

Canyon de Chelly

Canyon de Chelly is een kleinschalig park waar voornamelijk Navajo indianen wonen. In tegen stelling tot Monument Valley is Canyon de Chelly niet heel erg commercieel. Maar er is dan ook relatief weinig te doen in dit nationale park. En Monument Valley spreekt meer aan bij het grote publiek vanwege de films en reclames die daar zijn opgenomen.

Je kan dit park gemakkelijk in een halve dag bezoeken. Langs de north (29 km) en south rim zijn (26 km) zijn 10 uitzichtpunten gesitueerd die gemakkelijk vanaf de weg zijn te bereiken.

Daarnaast kun je als je nog wat langer de tijd hebt nog een wandeling maken richting de White House Ruins, andere wandel tochten zijn overigens alleen toegestaan onder begeleiding. De White House Trail is een vrij gemakkelijke tocht die licht daalt. Dit pad leidt uiteindelijk tot (vervallen) rots woningen waar de indianen vroeger in woonden.

Omdat je vanwege het behoud van het cultuur erfgoed en uit respect voor de inwoners niet zelfstandig mag wandelen buiten de White House trail bezoeken de meeste mensen alleen de uitzichtspunten langs de north en south rim en wandelen eventueel nog de white house trail. Je kunt echter wel onder begeleiding de canyon in, dit kan in principe het hele jaar door. Meer informatie hierover kun je verkrijgen bij het bezoekers centrum.

Het gebied wat valt binnen Navajo nation werd vroeger bewoond door verschillende Indianen stammen waaronder de Anasazi.

Voorzieningen

Canyon de Chelly National Monument is een no-fee area, je kan dit park dus bezoeken zonder dat je in het bezit hoeft te zijn van een pas of er los geld voor hoeft te betalen. Wel kun je uiteraard geld doneren. Het bezoekers centrum is 364 (alleen gesloten op 1e kerstdag) dagen per jaar geopend van 08:00 tot 17:00. Een simpele camping is aanwezig ook zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Daarnaast is vlakbij de canyon nog een privé camping waar wel geld voor moet worden betaald.

In Chinle wat vlakbij ligt zijn allerlei voorzieningen te vinden zoals hotels en winkels.

Afstanden

Grand Canyon 365 Km
Phoenix 497 Km
Los Angeles 1090 Km
Los Vegas 750 Km
Flagstaff 342 Km
Moabtd> 320 Km
West Yellowstone 1210 Km

Foto’s

Spider Rock, Canyon de Chelly National Monument
photo credit: Ken Lund

P6100189.JPG
photo credit: H2Oman

P6090047.JPG
photo credit: H2Oman

First Ruins_Canyon de Chelly_DSC2178_IP
photo credit: Vijayan

Cliff Dwelling, Canyon de Chelly
photo credit: Joe Frisino

Canyon de Chelly
photo credit: kevin dooley