Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Mammoth Lakes
Staat Californië
Land Verenigde Staten
Website Devils Postpile http://www.nps.gov/depo/
Website Mono Lake http://www.monolake.org/
Kaart Google maps

Mammoth Lakes

Mammoth Lakes is een ski dorp waarin een aantal hotels zijn nagebouwd in alpen stijl. Daarnaast ligt het vlakbij Devil’s Postpiles en Mono Lake. Daarnaast kan het als tussen stop worden gebruikt tussen Death Valley en Yosemite over de Tioga Pass.

In de buurt zijn ook natuur bronnen (thermen) te vinden die een helende werken zouden hebben. Het is op eigen risico soms mogelijk in deze bronnen te zwemmen/badderen. Maar dit wordt wel streng afgeraden omdat het water wat uit de grond komt soms heel heet kan zijn.

In Bishop wat even verderop ligt zit een Nederlandse Bakkerij (Erick Schat) wat op zichzelf al een toeristische attractie is. Het is er dan ook druk met mensen die overal vandaan komen om brood en aanverwante producten te kopen die je in een reguliere supermarkt niet kan kopen.

Mammoth Lakes is dus een Vulkanisch gebied en je kan in de buurt van Mammoth Lakes ook nog een perfecte breuk zien die weer zo in elkaar zou passen als je ze “terug zou kunnen duwen”. In de buurt liggen ook meerdere meren (vandaar de naam) waar je mooie uitzichten op hebt vanaf verschillende punten.

Devils Postpile

Devils Postpiles zijn gecreëerd door een lava overstroming. Naar verluid was de lava stroom dik en koelde deze heel langzaam af waardoor lange (vrijwel symmetrische) kolommen zijn ontstaan.

In het park rijden ook bussen maar je kunt ook met de auto naar beneden rijden. Een overigens mooie rit over een smalle weg.

De kolommen zijn vrijwel de enige bezienswaardigheid van Devils Postpile National Park en daarom is het goed mogelijk dit nationale park over te slaan.

Mono Lake

Mono lake is ontstaan na een vulkanische uitbarsting. Omdat Californië meer water nodig had is er water ontrokken aan Mono Lake waardoor sculpturen van tafu bloot werden gelegd. Deze vreemd gevormde palen die uit het water omhoog komen geven een surrealistisch effect.

Foto’s

Devils Postpile National Monument U.S. National Park Service
photo credit: Mikebaird

Rainbow Falls, Devils Postpile National Monument, near Mammoth Lakes
photo credit: Alaskan Dude

Devils Postpile National Monument near Mammoth Lakes
photo credit: Alaskan Dude

Mono Lake with Tufa Towers at Sunrise 16Oct2011.
photo credit: Mikebaird

Tufa formation reflected on Mono Lake, California
photo credit: Alaskan Dude

Mono Lake
photo credit: goingslo