Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Monument Valley
Staat Utah / Arizona
Land Verenigde Staten
Website http://www.navajonationparks.org/htm/monumentvalley.htm
Kaart http://www.navajonationparks.org/pdf/MV_mappg.pdf
Kaart Google maps

Monument Valley

Het park wordt beheerd door de Navajo indianen en wordt dus niet onderhouden door de National Park Services. De Nationale Parken Pass of Golden Eagle Pass zijn hier dus niet geldig en dus moet je apart betalen.

Monument ValleyMonument Valley is bij velen met name bekend van de vele documentaires en films over het (wilde) westen. Vele western films zijn hier opgenomen, maar ook Back to the Future II, Thelma & Louise en Mission Impossible II bevatten shots van het park. Ook voor de serie Airwolf uit de jaren 80 zijn opnames gemaakt in het park.

De Navajo naam voor Monument Valley is Tsé Bii’ Ndzisgaii (Valley of the rocks) en het park is onderdeel van het Colorado plateau. De Navajo indianen hebben hun eigen politie macht (Navajo Police) die je daar ook regelmatig tegen komt.

Bezoeken

Je kunt mee gaan met een van de tours die bij de ingang zijn te boeken. Als je meegaat met een van de georganiseerde tours door het park kun je ook plekken bezoeken die je regulier niet kan bezoeken. Bepaalde wegen zijn namelijk alleen toegankelijk voor de auto’s van de tours en je mag hier dus niet in als je zelfstandig met de auto het park inrijdt. Monument Valley is onverhard en je zou hier dus – in principe – niet mogen rijden met een huur auto. Hoe later je in het seizoen komt hoe slechter de onverharde weg is overigens.

De commercie heeft toegeslagen bij de Navajo Indianen dus je vindt bij elke bezienswaardigheid genoeg stalletjes waar je wat kan kopen. Je kan ook zomaar een Navajo op een paard tegen komen die op een strategische plaats poseert om vervolgens zijn fooitjes op te halen.

Volgens de Navajo wetten is het overigens niet toegestaan om mensen of bezittingen (zoals woningen) zonder voorafgaande toestemming op de foto te zetten.

Voorzieningen

Bij de ingang is een cadeau winkel, bezoekers informatie, toiletten, een uitzicht punt en restaurant.

In het nabij gelegen Kayenta zijn hotels (waaronder een Holiday Inn en een Best Western), supermarkten, tankstations en restaurants aanwezig. In het eveneens nabij gelegen Mexican Hat zijn ook plekken om te eten en te overnachten aanwezig maar verwacht hier minder luxe. Ook een tankstation is in Mexican Hat aanwezig.

Foto’s

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo

Monument Valley
photo credit: Redeo