Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Glacier National Park
Staat British Columbia
Land Canada
Website http://www.pc.gc.ca/pn-np/bc/glacier/index_e.asp
Kaart PDF
Kaart Google Maps

Rogers Pass

Rogers Pass is het hart van Glacier National park wat bestaat uit 10 pieken die varieren tussen de 2600 en 3390 meter hoogte. In dit warme en natte gebied komen een grote varieteit van planten en dieren voor. Van unieke oude cedar en hemlock bomen tot bedreigde diersoorten zoals de berggeit, berg caribou en de grizzly beer. In het park kun je prima skiien, hiken en berg beklimmen.

Rogers Pass is een belangrijke verbinding voor zowel de Trans Canadian Highway als voor de spoorwegen. Naast de kicking horse pas kun je hier ook een lange spiraal vormige tunnel vinden waarin de trein langzaam omhoog of omlaag kruipt binnenin de berg. Omdat de goederentreinen lang zijn komt het regelmatig voor dat de voorste treinstellen de tunnel weer uitkomen terwijl de achterste treinstellen net de tunnel in gaan.

Omdat in de winter veel sneeuw valt kost het veel moeite om zowel de spoorweg als de snelweg open te houden. Door de veelal kale bergruggen komt het regelmatig voor dat er lawines zijn. In sommige gevallen worden de lawines gecontroleerd gecreëerd.

Dit park moet overigens niet verward worden met het Amerikaanse Glacier National Park waar de going to the sun route over heen gaat. Beide parken dragen dezelfde naam maar hebben daarnaast niks met elkaar te maken.Wat beide parken wel gemeen met elkaar hebben is dat ze beiden op de zogenaamde “continental divide” liggen, de plek waar ‘het water’ naar de grote oceaan (links) of de Atlantische oceaan (rechts) stroomt.

Voorzieningen

Het bezoekerscentrum is gesitueerd op Rogers pass, daarnaast kan ook meer informatie worden gevonden in Revelstoke. Bovenop de pas is ook ruime parkeer gelegenheid aanwezig. Daarnaast zijn er 2 (beperkte) campings aanwezig. Daarnaast zijn er in de wildernis ook plekken beschikbaar om te kamperen. In de winter worden deze, mede door de hevige sneeuwval, niet onderhouden. In Revelstoke en Golden zijn daarnaast allerlei verdere voorzieningen aanwezig.