Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Kootenay National Park
Staat British Columbia
Land Canada
URL http://www.pc.gc.ca/eng/pn-np/bc/kootenay/index.aspx
Kaart http://www.pc.gc.ca/eng/pn-np/bc/kootenay/visit/cartes-maps.aspx#park
Kaart Google: Maps

Kootenay National Park

Kootenay National Park (1406 km²) ligt in de Canadese Rockies vlakbij Banff National Park, Jasper National Park en Yoho national Park. Het park is het hele jaar open maar tussen oktober en mei zijn de aanwezige voorzieningen beperkt open.

Kootenay National Park Paint PotsKootenay National Park is vernoemd naar de rivier de Kootenay welke het park doorkruist en uiteindelijk uitkomt in de grote columbia river.

De voornaamste bezienswaardigheden zijn de Paint Pots en Marble Canyon. Bovendien bevat het een van de punten van de “Continental Divide”, de plek waar ‘het water’ naar de grote oceaan (links) of de Atlantische oceaan (rechts) stroomt.

Net buiten het park liggen de Radium Hot Springs waar je lekker relaxed kan badderen in water vol mineralen.

Een tip overigens is om in het nabij gelegen Fairmont Hot Springs te overnachten, bij een overnachting krijg je gratis toegang tot de Fairmont hot springs. Een ideale dag voor bijvoorbeeld een rustdag.

2003 brand

In 2003 is 12.6% van het park verwoest door brand welke veroorzaakt werd door 5 bliksemschichten. 3 brandhaarden konden redelijk snel gedoofd worden maar de 2 overgebleven brandhaarden kwamen samen en omdat het een droge zomer was heeft het vuur uiteindelijk meer dan een maand huis gehouden in het park.

Zeker het populaire Marble Canyon was zwaar getroffen en een groot deel van de wandelpaden en bruggen over de canyon moesten opnieuw worden aangelegd omdat deze verwoest waren in de brand. Daarom is Marble Canyon enkele jaren dicht geweest voor het publiek. Inmiddels is deze weer geopend voor het publiek.

Brand maakt overigens gewoon onderdeel uit van ‘the circle of life’ van een bos, het opent de bodem en verbrand bos zorgt voor een goede mest wat de bodem zodanig verrijkt dat er snel weer nieuw leven ontstaat.

Voorzieningen

Er zijn niet veel voorzieningen in Kootenay National Park. Een aantal campings (waarvan de meeste niet het hele jaar open zijn), picknick plaatsen en een bezoekers centrum. Een groot deel van het park is rolstoel vriendelijk.

Meer voorzieningen zoals hotels, restaurants, benzine stations en supermarkten zijn wel te vinden aan beiden uiteindes van het park in Radium Hot springs of Banff (132 km van Radium Hot Springs).

Foto’s

Kootenay National Park Paint Pots
photo credit: Redeo

Mountain Goat @ Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park Paint Pots
photo credit: Redeo

Kootenay National Park Paint Pots
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park Continental Divide
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park
photo credit: Redeo

Kootenay National Park Paint Pots
photo credit: Redeo

Kootenay National Park Paint Pots
photo credit: Redeo