Selecteer een pagina

Algemene informatie

Naam Canyonlands National Park
Staat Utah
Land Verenigde Staten
Website http://www.nps.gov/cany/
Kaart Island in the sky Island in the sky district (PDF)
Kaart Maze district Maze district (PDF)
Kaart Needles district Needles district (PDF)
Kaart Google maps

Canyonlands: Island in the sky

Canyonlands bestaat uit 3 ‘districten’. Island in the sky ligt het dichts bij Moab wat een logische plek is om te overnachten zeker gezien je het bezoek aan Canyonlands National Park waarschijnlijk wil combineren met de toegang tot Arches National Park.

De toegangs weg naar Island in the sky ligt noordelijk boven Moab voorbij de toegang naar Arches National Park.

Island in the sky @ Canyonlands National ParkVanuit Island in the sky kun je bijvoorbeeld afdalen in de Canyon met een 4×4 en meerdere dagen zoet zijn beneden in de canyon. Uiteraard zijn er beneden dan ook meerdere plekken om te overnachten.

Maar voor de mensen die hier weinig voor voelen of gewoon geen tijd voor hebben valt er ook genoeg te zien. In het Island of the Sky district is het zeer de moeite waard om bij Upheavel dome nog wat verder te lopen van de verharde voetpaden. Al snel wordt het duidelijk waarom ze dit district Island in the sky noemen. Ook het andere uiterste van Island in the Sky, Grand view point, biedt een mooi uitzicht over het district.

Needles en Maze district

Het needles district is ook het bezoeken waard. Niet alleen ‘the needles’ maar ook bijvoorbeeld de “wooden shoe” zijn een mooi geologisch verschijnsel. Ook een aanrader is het laatste stukje onverharde weg richting Elephant Hill. Wat ook een mooi uitgangspunt is voor (korte) hiking tochten

Het Needles district ligt langs de 191. Vanaf de afslag richting het Needles district is het nog een aardig eind rijden voor je er daadwerkelijk bent. Je komt overigens buiten het park ook langs een plek met petroglyven.

Het Maze district ligt erg afgelegen en is alleen bereikbaar via onverharde wegen en wordt daarom niet vaak bezocht behalve door mensen die echt van de ‘outdoor’ ervaring houden.

Voorzieningen

Er zijn weinig voorzieningen in Canyonlands. Zowel bij het bezoekers centrum van Island in the Sky als het Needles district zijn wel toiletten en water beschikbaar. Voor hikers en 4×4 tochten zijn verschillende camping gelegenheden beschikbaar. Maar verwacht hier uiteraard weinig luxe.

In het nabij gelegen Moab zijn uiteraard wel allerlei voorzieningen zoals supermarkten, hotels, internet café, bibliotheek, benzine stations. Eigenlijk alles wat een normale plaats ook wel heeft.

In Canyonlands en de omgeving van Moab kun je overigens heel goed mountainbiken en op pad met een 4×4. En daarnaast kun je ook raften in de Colorado rivier die ook door dit park heen loopt. In Moab vindt je meerdere plekken waar zulke activiteiten worden georganiseerd.

Foto’s

Island in the sky @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Island in the sky @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Island in the sky @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Island in the sky @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Island in the sky @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Island in the sky @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Island in the sky @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Needles district @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Wooden Shoe: Needles district @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Needles district @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Needles district @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo

Needles district @ Canyonlands National Park
photo credit: Redeo