Selecteer een pagina

Veel reis organisaties bieden alleen een reis langs de meest populaire bestemmingen op korte afstand van elkaar in de Verenigde Staten en Canada. Maar omdat bijvoorbeeld Yellowstone niet direct op de route ligt laten veel reisorganisaties deze links liggen.

Echter kun je bij een aantal reis organisaties ook je eigen reis samenstellen. Hierbij een suggestie hoe een reis waarbij je het mooiste van Canada kan combineren met een bezoek aan Yellowstone National Park:

Plaats Nachten Beschrijving
Vancouver 1 Op de 1e dag vliegen we van Amsterdam naar Vancouver.Indien u zich nog uitgerust voelt kunt u nadat u heeft ingecheckt nog downtown Vancouver bezoeken.

Maar U kunt natuurlijk Vancouver ook aan het einde van de reis bezoeken.

Tofino 1 Vandaag staan we (mede door de jet lag) vroeg op zodat we de 1e ferry vanaf Tsawassan naar Victoria (Swartz Bay) meepakken. Je vaart dan tussen allerlei kleine eilandjes door behorende bij de “Southern Gulf Islands”. Een mooie overtocht.U heeft vervolgens nog ruim tijd om Victoria te bezoeken voor er door gereden moet worden naar Tofino.

Uiteraard kunt u Victoria ook overslaan en alleen het Pacific Rim National Park bezoeken wat in de buurt van Tofino ligt.

Parksville 1 Ook vandaag heeft nu nog tijd om het Pacific Rim National Parkte bezoeken.Indien u mee wil op een van de whale spotting cruises kunt u het beste een dag bijboeken. Uiteraard is het niet gegarandeerd dat u deze daadwerkelijk zult zien.

Aan het einde van de dag reizen we door naar Parkville om morgenochtend weer terug naar het vaste land van Canada te gaan.

Whistler 1 Vandaag pakken we de Ferry weer vanuit Nanaimo weer terug naar het vaste land (Horseshoe bay) om verder te reizen over de Sea to the Sky highway richting de skiplaats Whistler.Hier werden in 2010 een deel van de Olympische spelen gespeeld.
Clearwater 1 Via Kamloops reist u vandaag verder naar Clearwater.In de namiddag kunt u nog Wells Gray Provincial Park bezoeken.
Japer 2 Voor u vertrekt vanuit Clearwater naar Japer kunt u eerst nog een paar uur doorbrengen in Wells Gray Provincial Park.Indien u bijtijds in Jasper bent raden wij u zeker nog aan om de weg naar Maligne Lake te rijden in de late middag, zeker als de zon er op staat.

De volgende dag kunt u bijvoorbeeld besteden om te wandelen in Jasper National Park of een begin te maken met de Icefields Parkway. Bijvoorbeeld de bezienswaardigheden aan de 93A.

The Crossing 1 Vandaag verlaat u Jasper en gaat u naar The Crossing wat ongeveer halverwege Jasper en Banffligt.U rijdt hierbij over de Icefields Parkway. Heeft u gisteren geen tijd gehad voor de bezienswaardigheden aan de 93A dan raden wij u zeker aan dit vandaag alsnog mee te pakken. Daarnaast komt u langs de Athabasca Gletsjer en haar bezoekerscentrum.

Langs de weg kunt u verschillende uitzicht punten en andere mooie bezienswaardigheden vinden. De meest bezienswaardigheden liggen redelijk dichtbij de weg maar met een wandeling van bijvoorbeeld een uur kunt u nog veel meer moois zien.

Banff 1 Vandaag rijdt u verder over de Icefields Parkway richting Banff National Park. Eventueel kunt u nog even terug rijden naar de Athabasca gletsjer, en u moet zeker even stoppen bij Peyto Lake wat een waar kleuren spektakel is, daarnaast vindt u langs de route ook Lake Louise.Yoho National Park is ook op rij afstand.
Revelstoke 1 Vandaag vervolgen we onze weg terug richting Lake Louise over Highway 1 alwaar we door Yoho National Park, Glacier National Parken Mount Revelstoke National Park rijden voor we in Revelstoke aankomen.In Mount Revelstoke National Park kunt u over de 26 kilometer lange Meadows in the sky parkway rijden een weg welke door een veranderlijk landschap leidt, beginnend in het (regen)woud in de vallei om te klimmen tot alpenweiden tussen de besneeuwde bergen.

Ook kunt u de Giant Cedars boardwalk bezoeken, een wandelpad dat tussen de 600+ jaar oude cedars loopt.

In Glacier National Park bent u zoals de naam al aangeeft omringd door gletsjers. Je kunt hier uiteraard goed hiken. Een gemakkelijkere wandeltocht kunt u maken over de de Hemlock Grave boardwalk welke door een oerbos loopt.

Fairmont Hot Springs 2 Vanuit Revelstoke gaat u weer terug over de Rogers Pass door Glacier National Parkom in Golden richting Fairmont Hotsprings te rijden.Vanuit Fairmont Hotspring kunt u Kootenay National Park bezoeken.

Maar verblijft u in het Fairmont Hotsprings resort dan is het zeker de moeite waard om het even een dagje rustiger aan te doen en te relaxen in een van de hot springs

Overigens kunt u de bronnen bij Fairmont Hot Springs ook los bezoeken, u dient dan een kaartje kopen. Hetzelfde geld voor Radium Hot Springs welke zich vlak voor de entree van Kootenay National Park bevinden.

Waterton Lakes 1 U reist vanuit Fairmont Hotsprings naar het Waterton National Park
Whitefish 1 Vandaag steekt u de kleine grens overgang over naar de Verenigde staten over en rijdt u richting Whitefish over de Going to the Sun route welke door Glacier National Parkloopt.Let wel op dat de grens overgang tussen Waterton National Park en Glacier National Park beperkt open is.
Bozeman 1 Vandaag een reisdag van Whitefish in de richting van Yellowstone National Park. U overnacht in Bozeman.
West Yellowstone 3 Vanaf Bozeman is het nog een kort stukje rijden naar de ingang van Yellowstone National Park. U kunt met gemak 3-4 dagen door brengen in Yellowstone National Park.Als u echt wil gaan hiken zelfs nog wel meer dagen. Maar 3 tot 4 dagen is toch zeker wel een minimum en zelfs dan ziet u nog niet alles. Veel mensen verblijven helaas korter waardoor ze bijvoorbeeld de wandeltocht in de richting van de Morning Glory (bij Old Faithful) niet maken.

Let op dat Yellowstone hoog ligt en het regelmatig (erg) koud is het meenemen van warme kleding kan geen kwaad.

Bozeman 1 Vanuit West Yellowstone bezoekt u het park nog eenmaal voor u weer terugrijdt naar Bozeman.
Post Falls 1 Vandaag hebben we een reisdag naar Post Falls.
Winthrop 1 Via Post Falls rijden we door de prachtige natuur van Washington naar Winthrop. Een stadje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan sinds de tijd van de westerns.
Vancouver 1/2 Vandaag rijden we vanaf Winthrop het laatste stuk terug naar Vancouver. Let op dat de grens overgang op de snelweg van Seattle naar Vancouver erg druk kan zijn met wachttijden tot gevolg.Eventueel kunt u nog een dag blijven waarin u Vancouver bekijkt. Bijvoorbeeld Stanley Park, Waterfront of de overdekte markt van Granville Island.
Amsterdam We vliegen vanuit Vancouver weer terug naar Amsterdam

 

De reisafstanden zijn allemaal goed te doen, zo af en toe heeft u een reisdag er tussen wat niet te vermijden is omdat de afstanden tussen de verschillende parken soms groot is.

Deze reis is in een normale vakantie prima te doen, optioneel kunt u nog dagen bijboeken in bijvoorbeeld Vancouver om deze plaats ook te bezoeken. Maar voor mensen die vooral voor al het mooie natuur schoon gaan zal dit niet nodig zijn. Het is altijd de moeite waard om indien mogelijk extra dagen in Yellowstone National Park te boeken. Daar is zoveel te zien dat je er geruime tijd zoet kan zijn.