Selecteer een pagina

Veel reis organisaties bieden alleen een reis langs de meest populaire bestemmingen op korte afstand van elkaar in de Verenigde Staten en Canada. Maar omdat bijvoorbeeld Yellowstone niet direct op de route ligt laten veel reisorganisaties deze links liggen.

Echter kun je bij een aantal reis organisaties ook je eigen reis samenstellen. Hierbij een suggestie hoe zo’n reis er uit zou kunnen zien:

Plaats Nachten Beschrijving
Seattle 1 Op de 1e dag vliegen we van Amsterdam naar Seattle. Indien u zich nog uitgerust voelt kunt u nadat u heeft ingecheckt in uw hotel nog downtown Seattle en bijvoorbeeld de space needle bezoeken.

In dit programma kiezen we voor Seattle (en niet voor bijvoorbeeld Vancouver) omdat u bij de meeste verhuur maatschappijen geen dropoff kosten betaald voor uw huurauto als u de auto in een nabije staat terug brengt.

Clearwater 1 Waarschijnlijk heeft u nog last van een jet-lag en wordt u dus vroeg wakker. Wij raden u aan om zodra u wakker bent te vertrekken vanuit Seattle en de zon opkomst mee te maken in dit prachtige landschap. Het is verstandig om niet de snelweg te volgen richting Vancouver maar een stuk af te snijden via de binnenwegen, naast dat dit sneller is rijdt u door een prachtig stukje landschap.

In Clearwater kunt u Wells Gray Provincial Park

Eventueel kunt U voordat u hierheen gaat ook nog een paar dagen extra doorbrengen op Vancouver Island

Jasper 2 Voor u vertrekt richting Jasper kunt u nog een paar uur doorbrengen in Wells Gray Provincial Park

Indien u bijtijds in Jasper bent raden wij u zeker nog aan om de weg naar Maligne Lake te rijden in de late middag, zeker als de zon er op staat.

De volgende dag kunt u bijvoorbeeld besteden om te wandelen in Jasper National Park of een begin te maken met de Icefields Parkway (bijvoorbeeld de bezienswaardigheden aan de 93A).

The Crossing 1 Vandaag verlaat u Jasper en gaat u naar The Crossing wat ongeveer halverwege Jasper en Banff ligt.

U rijdt hierbij over de Icefields Parkway. Heeft u gisteren geen tijd gehad voor de bezienswaardigheden aan de 93A dan raden wij u zeker aan dit vandaag alsnog mee te pakken. Daarnaast komt u langs de Athabasca Gletsjer en haar bezoekerscentrum.

Langs de weg kunt u verschillende uitzicht punten en andere mooie bezienswaardigheden vinden. De meest bezienswaardigheden liggen redelijk dichtbij de weg maar met een wandeling van bijvoorbeeld een uur kunt u nog veel meer moois zien.

Banff 1 Vandaag rijdt u verder over de Icefields Parkway richting Banff National Park. Eventueel kunt u nog even terug rijden naar de Athabasca gletsjer, en u moet zeker even stoppen bij Peyto Lake wat een waar kleuren spektakel is, daarnaast vindt u langs de route ook Lake Louise.

Yoho National Park is ook op rij afstand.

Fairmont Hot Springs 2 Vandaag heeft u de keuze. U kunt vanuit Banff Kootenay National Park bezoeken door terug te rijden richting Lake Louise en de 93 te blijven volgen richting Radium Hot Springs.

Maar u kunt ook kiezen voor Yoho National Park ook daar dient u voor terug te rijden richting Lake Louise en na Lake Louise de 1 te blijven volgen richting Field en Golden. Bij Golden kunt u vervolgens weer de 95 volgen richting Radium Hot Springs.

Vanuit Fairmont Hotspring kunt u (nogmaals) Kootenay National Park bezoeken. Maar verblijft u in het Fairmont Hotsprings resort dan is het zeker de moeite waard om het even een dagje rustiger aan te doen en te relaxen in een van de bij het hotel horende hot springs

Overigens kunt u de bronnen bij Fairmont Hot Springs ook los bezoeken, u dient dan een kaartje kopen. Hetzelfde geld voor Radium Hot Springs welke zich vlak voor de entree van Kootenay National Park bevinden.

Whitefish 1 Vandaag steekt u de grens naar de Verenigde staten over en rijdt u richting Whitefish waar u zult overnachten om Glacier National Park en de Going to the Sun route te bezoeken.

Eventueel kunt u nog reizen via Waterton National Park. Let wel op dat de grens overgang tussen Waterton National Park en Glacier National Park beperkt open is.

Bozeman 1 Vandaag een reisdag van Whitefish in de richting van Yellowstone National Park. U overnacht in Bozeman.
West Yellowstone 3 Vanaf Bozeman is het nog een kort stukje rijden naar de ingang van Yellowstone National Park. U kunt met gemak 3-4 dagen door brengen in Yellowstone National Park.

Als u echt wil gaan hiken zelfs nog wel meer dagen. Maar 3 tot 4 dagen is toch zeker wel een minimum en zelfs dan ziet u nog niet alles. Veel mensen verblijven helaas korter waardoor ze bijvoorbeeld de wandeltocht in de richting van de Morning Glory (bij Old Faithful) niet maken.

Let op dat Yellowstone hoog ligt en het regelmatig (erg) koud is het meenemen van warme kleding kan geen kwaad.

Jackson Hole 1 Vanaf West Yellowstone rijdt u vandaag door Yellowstone National Park naar Grand Teton National Park.

Als u geluk hebt ziet u zelfs nog beren die gewoon langs de weg.

Salt Lake City 1 Vandaag weer een reisdag richting Salt Lake City, in de middag heeft u de tijd om downtown Salt Lake City in te gaan of een van de gebouwen van de Mormonen te bezoeken.

U kunt eventueel ook hier uw reis beëindigen en vanaf Salt Lake City terug vliegen naar Amsterdam dit zal meestal met een layover (bijvoorbeeld in Minneapolis, Atlanta of Detroit) gepaard gaan.

Moab 3 Vandaag gaan we op weg richting Moab. Als u nog tijd en zin heeft is het in de namiddag / begin van de avond nog prima vertoeven in Arches National Park Park. In de namiddag staat de zon mooi op Delicate Arch. Maar in het zonnetje is dit wel een moeizame klim omdat je weinig beschutting hebt maar het uitzicht is zeker de moeite waard.

Tijdens uw verblijf heeft ook nog de mogelijkheid om Canyonlands National Park te bezoeken of bijvoorbeeld een mountainbike tocht te maken.

Maar in Moab is ook prima geschikt om het een dagje rustiger aan te doen.

Mexican Hat 1 Een korte rit richting Monument Valley. Een park wat ook zeker in de namiddag er erg mooi bij ligt.
Torrey 1 Vandaag op weg naar Capitol Reef National Park.

Een park waar erosie een belangrijke rol speelt. De rotslagen zijn ontstaan in diverse geologische tijdperken.

Bryce Canyon 2 De rit naar Bryce Canyon National Park is aan het eind van de zomer sowieso al meer dan de moeite waard met de verkleurende bladeren in de ‘indian summer’.

Maar ook in Bryce Canyon National Park kunt u ook meerdere dagen zoet zijn. Ga zeker ook eens wandelen, vlakbij het bezoekers centrum is een (druk) pad naar beneden maar als u door blijft wandelen wordt het steeds rustiger maar zeker niet minder mooi.

In plaats van de weg te vervolgen naar de Grand Canyon National Park kunt u eventueel ook nog een extra dag inplannen om het nabije gelegen Zion National Park te bezoeken en bijvoorbeeld Angels landing te beklimmen een klim die zeer de moeite waard is overigens.

Tusayan 2 Op weg naar Grand Canyon National Park. Daarnaast ook een mooie weg van Bryce Canyon via Page (met de Glen Canyon dam en het Glen Canyon Recreational Area) richting de ingang van de Grand Canyon. Op weg naar het hotel krijgt u verschillende bezienswaardigheden.

De volgende dag kunt u nog eens op uw gemak de hele scenic drive langs de south rim maken.

Las Vegas 1 Las Vegas moet je natuurlijk 1 keer in je leven hebben gezien.

Verblijf zeker in een van de hotels langs de strip. Kies uw hotel wel verstandig anders kan het nog een fikse wandeling worden om alle attracties te bekijken.

Death Valley 1 We verlaten Las Vegas en gaan op weg naar Death Valley National Park. Omdat u de volgende dag weer door moet raden wij u aan om alle bezienswaardigheden tot aan uw hotel ook te bekijken.
Mammoth Lakes 1 We verlaten Death Valley National Park via een prachtige weg in de richting van Mammoth Lakes in de middag heeft u wellicht nog tijd om Mammoth Lakes en Devils Postpiles te bezoeken. Daarnaast ligt ook Mono Lake in de buurt.

In de buurt is ook een ‘Nederlandse’ bakker Erick Schat met typische Nederlandse broden en andere hapjes.

El Portal 2 Tijd om weer door te rijden richting Yosemite National Park via de Tioga pas. De pas kan overigens nog gesloten zijn in dat geval dient u om te rijden. Ook komt u (voor de Tioga pas) langs Mono Lake.

Indien u wilt hiken kunt u ook in Yosemite meerdere dagen zoet zijn. Alleen de Half Dome op klimmen kost al een dag.

Maar ook als gemiddelde wandelaar kunt u hier een tijdje zoet zijn (al was het alleen al voor de wandeltocht bij de Giant Sequoia bomen)

San Francisco 1 Vandaag een reisdag richting San Francisco. In de middag kunt u nog San Francisco in gaan.

Indien u nog nooit in San Fransisco bent geweest raden wij u zeker aan om een dagje extra bij te boeken om San Fransisco te bezoeken. Een ritje met de cable cars is simpelweg een must, daarnaast is er ook altijd nog de keuze uit o.a. The Palace of Fine arts, de victoriaanse huizen, Fishermans Wharf en Alcatraz.

Amsterdam We vliegen vanuit San Fransisco weer terug naar Amsterdam.

De reisafstanden zijn allemaal goed te doen, zo af en toe heeft u een reisdag er tussen wat niet te vermijden is omdat de afstanden tussen de verschillende parken soms groot is.

Voor deze reis heeft u wel ruim de tijd nodig. Indien u niet zo lang weg wil of kunt blijven kunt u deze reis afbreken bij bijvoorbeeld Salt Lake City. Maar kijkt u ook rustig eens naar een van onze andere reis programma’s waaronder 1 die Canada en Yellowstone aandoet en ook een die alleen parken in de Verenigde Staten aandoet (zonder Yellowstone) want deze duren minder lang.